» наводнения и бури
начало » наводнения и бури
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Наводнения и бури удариха щата

Къща пламна от гръмотевица, стотици останаха без ток


(05/20/13) Проливни дъждове, наводнения и гръмотевични бури, които запалиха къщи, поразиха Джорджия през уикенда. В понеделник разчистването и изчисляването на щетите продължава, а аварийните екипи още са в готовност.

Силните гръмотевици са запалили къща на Кондор драйв в Лоурънсвил, пострадали няма. Тежките наводнения и причиненото свлачище са затворили пътя за Доусън каунти най-малко за две седмици.

Най-тежки поражения от наводненията са нанесени във Флауъри Бранч. Консултативният съвет за справяне с щетите заседава и в понеделник. Само за 6 часа в града паднаха над 7,5 инча дъжд, които заляха пътищата и наводниха голяма част от сградите. Силният дъжд е предизвикал скъсване на водопровод. Пробивът вече е ремонтиран. Някои от пътищата, сред които Атланта Хайуей, Стивънс Роуд, Труди Драйв и Кантрел Роуд са затворени.

Училищата приемат деца, но властите предупредиха родителите, които живеят в близост до затворените пътища, че трябва да транспортират учениците, заради невъзможността на школските автобуси да пътуват.


Екипи от техници са работили цяла нощ в Седартаун, за да възстановят електричеството. Силните бури прекъснаха електрозахранването през уикенда, а най-тежкозасегнати са били в Полк Каунти и Полдинг Каунти. И в понеделник сутринта неколкостотин абонати бяха без електричество.

Водоемите в засегнатите райони преливат и застрашават с унищожение насажденията със земеделски култури. Повече от дузина коне е трябвало да бъдат евакуирани, тъй като имало опасност да се удавят. Те са участвали в академия по езда в Санди Спрингс.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
11/21/2017
Сашо, Сашка, Цанко, Александър, Александра
11/23/2017
Екатерина, Катя
11/25/2017
Стилиян
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
  Форум  
   
реклама
» ПОСЛЕДНИ СНИМКИ » ОЩЕ НОВИНИ
СНИМКИ ОТ ГОЛЕМИЯ BG КОНЦЕРТ НА МАЯ НА 11 ФЕВРУАРИ 2012
реклама
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news