» фестивали в Атланта
начало » фестивали в Атланта
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Започват пролетните фестивали в Атланта

Празненствата ще зарадват всеки любител на гурмето и хубавата музика

(05/09/13) Всеки един от любителите на вкусната храна, добрите напитки и хубавата музика ще открие по нещо за себе си по време на пролетните фестивали в Атланта. „Вкусът на Алфарета” ще задоволи всеки каприз на епикурейците с вкусни хапки, предлагани в повече от 50 ресторанта.

Събитието традиционно се провежда вечерта на 9 май и минава за „най-вкусното” събитие в щата. Маси с храна ще бъдат подредени на Милтън авеню, Кантън стрийт, Олд кантън и старата Рузуел стрийт. Те ще предлагат блюда от най-известните ресторанти в Атланта. Ще има готварски състезания, музика, забавления за деца. Входът е безплатен, но за дегустация ще се плаща между 50 цента и 3 долара.

Музика на над 30 изпълнители предлагат организаторите на „Sweet Auburn Springfest 2013”. Тази година фестът се провежда на една пресечка от традиционното си място на Обърн авеню. Музикантите ще изпълняват хитове в различни стилове – от поп-рок ди хоп-хоп. Фестивалът се провежда на 10, 11 и 12 май, а входът е безплатен.

В танцовия фест „Barefoot” на терасовидна поляна в сърцето на Дулут ще се представят десетки артисти, занаятчии и изпълнители. Забавлението тази година включва всичко от ирландските танцьори до тайванските барабанисти, с много ансамбли и групи. Събитието ще бъде обилно полято с бира и вино на 11 и 12 май.

Цели 31 дни ще посвети на джаза Atlanta Jazz Festival. Концертите са из целия град и в парковете. Музика на живо ще има в Kats Cafe на 9 май, а входът е свободен. Всеки петък молът в Peachtree Center ще бъде домакин на джазови концерти. Малък джаз концерт ще има и в Perkerson Park на 11 май.

Посветен на Ренесанса фестивал се организира през уикендите. Участват герои с костюми, начело с Хенри VIII. Фестът е традиционен и ще продължи до 2 юни. Рицари в блестящи доспехи и красиви девойки ще участват в представления. Задецата ще има изложба на животни и базар със ”съкровища”, създадени от над 150 занаятчии. Програмата включва музика, скечове, престрелки и демонстрации на физически умения.

Сред пролетните фестивали в Атланта са Art-B-Que, Cherokee County Indian Festival, послучай Деня на майката, и няколко феста на изкуствата на 11 и 12 май.


Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
11/21/2017
Сашо, Сашка, Цанко, Александър, Александра
11/23/2017
Екатерина, Катя
11/25/2017
Стилиян
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
  Форум  
   
реклама
» ПОСЛЕДНИ СНИМКИ » ОЩЕ НОВИНИ
СНИМКИ ОТ ГОЛЕМИЯ BG КОНЦЕРТ НА МАЯ НА 11 ФЕВРУАРИ 2012
реклама
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news