» сексуални престъпления
начало » сексуални престъпления
сподели във  Facebook  Svejo.net 
26 000 сексуални престъпления в US армията

Командирите съветвали жертвите да премълчават за гаврите


Чък Хейгъл обяви посегателствата за отвратителни престъпления.

(05/08/13)
Броят на сексуалните престъпления в американската армия е нараснал с 1/3 от 2010 г., става ясно от доклад на Пентагона. Документът съобщава и за увеличаващ се брой на недокладваните сексуални посегателства в американската армия. Данните са на базата на конфиденциално проучване и се появиха само ден след като Джефри Крусински - офицер, отговарящ за превенцията на подобни престъпления, беше арестуван с обвинения в сексуална злоупотреба.Скокът в случаите на премълчаните изнасилвания е от 19 000 на 26 хиляди. В същото време броят на докладваните такива се е увеличил с 6% до 3 374, а осъдените са 238.


Секретарят по отбраната Чък Хейгъл обяви тези посегателства за отвратително престъпление и едно от предизвикателствата за Пентагона. От своя страна президентът Барак Обама заяви, че няма как да толерира това и даде да се разбере, че виновниците ще бъдат преследвани.

Темата за изнасилванията в армията доскоро беше избягвана по високите ешелони и стана ясно, че неведнъж командирите са съветвали жертвите да премълчават нападенията. След редица инциденти, представени от американските медии, обаче Пентагонът беше изправен пред неизбежната задача за справяне с проблема.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
11/21/2017
Сашо, Сашка, Цанко, Александър, Александра
11/23/2017
Екатерина, Катя
11/25/2017
Стилиян
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
  Форум  
   
реклама
» ПОСЛЕДНИ СНИМКИ » ОЩЕ НОВИНИ
СНИМКИ ОТ ГОЛЕМИЯ BG КОНЦЕРТ НА МАЯ НА 11 ФЕВРУАРИ 2012
реклама
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news