» интернет пиратство
начало » интернет пиратство
сподели във  Facebook  Svejo.net 
САЩ ни критикуват за интернет пиратството

Присъдите за нарушени интелектуални права са недостатъчни, се казва в доклад на Търговското представителство

(05/06/13) България е предприела ограничени стъпки за справяне с проблемите по нарушаването на интелектуалната собственост. Пиратството в интернет продължава да предизвиква сериозно и увеличаващо се безпокойство.

Множество онлайн услуги, нарушаващи законите, продължават да оперират на пазара и съдебните действия срещу тях рядко водят до ефективни присъди, се посочва в доклад на Търговското представителство на САЩ.


Регистрирането на подвеждащи търговски марки също e често срещано явление. Тези и други опасения са свързани с неадекватността на българската съдебна система.

По правило притежателите на права са изправени пред значителни забавяния при съдебното разрешаване на спорове относно авторските права, в голяма част от които не се стига до крайна присъда, а когато има присъди, те са недостатъчни.

Българското правителство трябва да се координира с притежателите на интелектуална собственост и другите заинтересовани страни, за да разработи препоръки за редуциране на пиратството в интернет.
Въпреки тези проблеми, САЩ признават и позитивните стъпки, които България е предприела, за да се справи с нарушаването на интелектуалната собственост на своя пазар, се подчертава в доклада.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
11/21/2017
Сашо, Сашка, Цанко, Александър, Александра
11/23/2017
Екатерина, Катя
11/25/2017
Стилиян
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
  Форум  
   
реклама
» ПОСЛЕДНИ СНИМКИ » ОЩЕ НОВИНИ
СНИМКИ ОТ ГОЛЕМИЯ BG КОНЦЕРТ НА МАЯ НА 11 ФЕВРУАРИ 2012
реклама
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news