» списък
начало » списък
сподели във  Facebook  Svejo.net 
И жена в списъка с терористите

Властите обявиха награда от $ 2 млн. за информация за Чесимард

Убитият от Чесимард служител на реда.

(05/02/13) Федералното бюро за разследване на САЩ за пръв път включи жена в списъка с най-издирваните терористи. От ведомството съобщиха, че това е Джоан Чесимард, която е обвинена в убийството на служител в органите на реда в щата Ню Джърси преди 40 години.


Представителите на ФБР обещават награда от 1 млн. долара за информация за жената. Във връзка с 40-годишнината от извършването на престъплението полицията в Ню Джърси също предложи възнаграждение от 1 млн. долара за сведения относно Чесимард.

Според данните на Бюрото издирваната е на възраст между 61 и 66 г. Решението за включването на Чесимард в този списък е прието в четвъртък – навръх годишнината от трагичните събития, за да се демонстрира, че дори 40 години по-късно това престъпление не е изгубило значимост.

През 1973 г. двама полицаи спряха автомобила, в който се е намирала Чесимард и още няколко нейни съучастници. Към този момент жената е била член на радикалната групировка „Черна освободителна армия” и вече се е издирвала за редица престъпления, включително и за грабеж на банка. В резултат на избухналата престрелка един полицай е ранен, а друг – убит. Чесимард впоследствие е била задържана и през 1977 г. осъдена на доживотен затвор. Обаче скоро след това тя успяла да избяга от затвора. За последен път е видяна в Куба през 1984 г., където според някои данни е получила политическо убежище и се укрива до днес. Там тя се подвизава под името Асата Шакур.

Там тя и до днес прокламира антиамерикански настроения като защитава идеи за революция и тероризъм. Не е изключено да е свързана с международни терористични организации, смята специалният агент от ФБР Аарон Форд.

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
11/21/2017
Сашо, Сашка, Цанко, Александър, Александра
11/23/2017
Екатерина, Катя
11/25/2017
Стилиян
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
  Форум  
   
реклама
» ПОСЛЕДНИ СНИМКИ » ОЩЕ НОВИНИ
СНИМКИ ОТ ГОЛЕМИЯ BG КОНЦЕРТ НА МАЯ НА 11 ФЕВРУАРИ 2012
реклама
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news