» UPS пратки дрога
начало » UPS пратки дрога
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Глобяват UPS с $ 40 млн. за дрога

Компанията прекратява доставките на наркотици от нелегални виртуални аптеки


Снимки: Roberto Schmidt, AFP/Getty Images
(03/29/13) Американската куриерска фирма UPS ще бъде глобена с 40 милиона долара заради пратките на незаконните онлайн аптеки. Базираната в Атланта компания ще прекрати доставките, тъй като по този начин се пласират огромни количества наркотици, съобщиха от Министерството на правосъдието.


Наложената санкция е от сумите, събрани от UPS като такси от съмнителните онлайн аптеки. С плащането на глобата компанията си гарантира, че няма да бъде обвинена в престъпление.

Най-големият конкурент на UPS - FedEx Corp., също е обект на федерално разследване.

Проверката на двете компании произтича от глобалната кампания за затваряне на незаконните аптеки в интернет. От 2005 г. досега са направени десетки арести, а хиляди уебсайтове в целия свят са затворени.

По-рано тази седмица Крис Наполи от онлайн платформата Safescripts бе осъден на четири години затвор. Той трябва да върне и незаконните си приходи от аптеката в размер на $ 24 млн., придобити в периода между 2004 и 2006 г. Други двама мъже също бяха осъдени на затвор, заедно с Наполи.

Приходите на UPS и FedEx от нелегалната онлайн търговия с дрога са били използвани като доказателства в съдебния процес срещу Наполи и съучастниците му.

През 2012 г. седем души получиха присъди за действащи незаконни виртуални аптеки.

Година по-рано Google Inc. се съгласи да плати $ 500 млн., за да отпаднат обвиненията, че се възползва от реклами за онлайн продажби на наркотични вещества.

Засега обаче FedEx отказва да признае, че е извършила нарушение на закона. От компанията заявиха, че няма да приемат споразумение с прокуратурата за връщане на приходите от сделки с упойващи вещества.


Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
11/21/2017
Сашо, Сашка, Цанко, Александър, Александра
11/23/2017
Екатерина, Катя
11/25/2017
Стилиян
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
  Форум  
   
реклама
» ПОСЛЕДНИ СНИМКИ » ОЩЕ НОВИНИ
СНИМКИ ОТ ГОЛЕМИЯ BG КОНЦЕРТ НА МАЯ НА 11 ФЕВРУАРИ 2012
реклама
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news