» мобилни телефони
начало » мобилни телефони
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Вече пускат с GSM в училище

50 долара глоба, ако устройствата се използват без разрешение

(03/12/13) Учениците в началните и основните училища в Атланта вече ще имат право да носят мобилни телефони по време на уроците. Условието е да имат писмено разрешение от своите родители и да държат устройствата на безшумен режим по време на часовете, съобщи във вторник говорителят на държавните училища в Атланта Стивън Алфорд. Учениците от гимназиите вече имат тази привилегия.
Членовете на Борда по образованието в Атланта разхлабват мерките в училище, заради стрелбата в Grady High School миналия месец. Тогава 17-годишно момиче се простреля в крака с крадено оръжие, а много родители се обадиха на своите деца, за да се уверят, че те не са ранени.
„Смята се, че ситуацията в Grady бе овладяна бързо, тъкмо защото на децата бе дадено право на достъп до техните мобилни телефони. Така те увериха семействата си, че са добре”, казва Йоланда Джонсън от Борда по образование.
Дори и в спешни ситуации обаче учениците ще могат да използват телефоните си след разрешение на учителите.
В същото време представители на преподавателите смятат, че допускането на GSM-и ще утежни работата им. „Това ще доведе до проблеми с дисциплината и допълнителни отговорности за колегите”, смята Вердейлия Търнър, президент на Федерацията на учителите в Атланта.
Мобилните телефони ще бъдат конфискувани от учениците, ако ги използват без разрешение. При повторно нарушение глобата е 50 долара.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
11/21/2017
Сашо, Сашка, Цанко, Александър, Александра
11/23/2017
Екатерина, Катя
11/25/2017
Стилиян
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
  Форум  
   
реклама
» ПОСЛЕДНИ СНИМКИ » ОЩЕ НОВИНИ
СНИМКИ ОТ ГОЛЕМИЯ BG КОНЦЕРТ НА МАЯ НА 11 ФЕВРУАРИ 2012
реклама
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news