» нов данък коли
начало » нов данък коли
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Нов данък за колите влиза в сила от 1 март

Шофьорите недоумяват дали налогът ще им спести пари, или ще плащат повече

(03/01/13) Бюрата за регистрация на автомобили в Атланта се подготвят за дълги опашки и обърквания заради новия данък за автомобилите, който влиза в сила в петък, 1 март.


„Има много неизвестни около това”, казва Брент Бенет, директор на Бюрото за автомобилна регистрация в Декалб, Атланта.

Според приетия в щата Джорджия нов закон, превозните средства ще се облагат по различен начин. Автомобилите, купени след 1 март ще бъдат освободени от досегашната такса върху продажбата и от годишен данък, известен като “birthday tax”.

Тези налози ще бъдат заменени от нов, който се изчислява на база пазарната стойност на превозното средство, обясниха от приходната агенция в Джорджия. Новият данък се нарича the title ad valorem tax - TAVT.

През първата година размерът на TAVT ще е 6,5% от пазарната стойност на превозното средство, която пък ще се определя от Georgia Motor Vehicle Assessment Manual. За 2014 г. процентът ще набъбне до 6,75 и през 2015 г. ще достигне 7 на сто.

Налогът не се отнася за возила, които не подлежат на регистрация, например ремаркета. Върху тях и занапред ще се плаща досегашният пропорционален данък, разясниха служителите от приходната агенция.

Те са обучени за промените, но шофьорите имат много въпроси за това дали промените ще им спестят пари, или ще се наложи да плащат повече.

„Изобщо не съм сигурен”, каза шофьорът Кларънс Kитръл, който иска да регистрира новия си автомобил. „Опитвам се да разбера какво е всъщност цялата тая промяна в начина, по който се изчисляват данъците”, обясни той.

Промените предвиждат собствениците на вече закупени автомобили да продължат да плащат стария “birthday tax”. Новият данък се дължи само от хората, които купуват превозни средства след 1 март, взимат ги на лизинг или ги търгуват. Налогът е за нови и употребявани автомобили, независимо дали те са продадени от търговец или частно лице.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
11/21/2017
Сашо, Сашка, Цанко, Александър, Александра
11/23/2017
Екатерина, Катя
11/25/2017
Стилиян
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
  Форум  
   
реклама
» ПОСЛЕДНИ СНИМКИ » ОЩЕ НОВИНИ
СНИМКИ ОТ ГОЛЕМИЯ BG КОНЦЕРТ НА МАЯ НА 11 ФЕВРУАРИ 2012
реклама
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news