» БГ криминални
начало » БГ криминални
сподели във  Facebook  Svejo.net 
ДЕН СЛЕД ОПЕРАЦИЯ НА ЧЕРЕПА:
 „Връщам се на тепиха за нова титла”
    Блъснатият BG шампион в Атланта продължава да изненадва всички с бързо възстановяване и планове за победи

 
Цецо с майка си Катя и баща си Стефан минути след операцията в понеделник, при която възстановиха черепа му

Ясен Дараков
www.BG-VOICE.com

(11/16/11) Първа задача в тренировъчния план: да ми зашият черепа. Втора: да спечеля за трети път щатския шампионат по борба през февруари. Така изглежда програмата на Цветомир Петрушев. В началото на септември той преживя тежък инцидент, който едва не коства живота му.

В понеделник 17-годишният българин претърпя последната си операция в болница в Атланта, при която лекарите възстановиха част от черепа му. Те махнаха парчето след катастрофата, за да намалят напрежението над мозъка. Сега с помощта на няколко плочки те възстановиха черепа на спортиста. Операцията е уникална не само заради издръжливостта на българина, но и защото за първи път лекарите ще сложат допълнителен брой плочки, за да са сигурни, че ще издържат по-силен натиск в бъдеще. Цецо има намерение да се върне на тепиха веднага щом излезе от болницата. Във вторник той даде първото си интервю за BG VOICE след операцията от болничното легло. „Докторът каза, че ще ми сложат 8 плочки, за да мога да се боря”, обяснява Цецо в отлично настроение. Лекарите ще наблюдават как се възстановява младежът и тази операция ще им послужи като опит в бъдещето при подобни травми с други спортисти.

Интервенцията е продължила около три часа и когато се събудил, Цецо се почувствал щастлив. „Всичко най-после свършва. Връщам се в борбата”, заяви категорично все още превързаният спортист. Цветомир е двукратен шампион по борба на щата Джорджия и национален първенец по жиу-жицу. Младежът няма загуба в бойния спорт, горд е баща му Стефан. Той бил по-притеснен от сина си за операцията.

17-годишният българин вече крои план да спечели нова шампионска титла още през февруари

Бойният дух на младежа обаче не спада. Три седмици преди операцията е възстановил тренировките си във фитнеса, а в неделя дори изкачил два пъти Стоун Маунтин, и то с 20-килограмова жилетка. „Трябва да съм силен за борбата. Сега възстановявам силата, а през януари, като ми зарасне и главата, започвам да се боря отново”, категоричен е Цецо. Младежът смята да изненада всички, като се завърне на тепиха на щатския шампионат за големи училища (5A) на 18 февруари 2012 г. „Искам да помогна на отбора на моето училище Peachtree Ridge да спечели и аз да получа трета шампионска титла.” Целта му е да спечели 4 поредни титли. „Никой досега не го е правил в 5А училищата. Има много хора, които са печелили две или три купи, но никой четири. Аз искам да съм първият.”

Цецо казва, че през цялото това време сила му дава жаждата за победа. „Гладен съм за титла, да се боря, да победя.”
На 4 септември след малко скарване с приятелката си Габриела Цветомир си тръгва от дома й. Минути по-късно тя го намира да лежи на „Уилямс Роуд”, близо до нейния дом в предградието на Атланта Норкрос. Първоначално полицията съобщава, че става въпрос за hit&run, но два дни по-късно твърдят, че Цецо сам е скочил от движеща се кола. „Аз 100% си спомням, че бях пред Габи и тръгнах пеша. Дори един приятел ми предложи да ме закара, но аз отказах. Е, след това се събудих в болницата”, разказва Цецо и категорично отхвърля възможността да се е качвал в какъвто и да било автомобил, от който да е скачал.
“Цветомир има фрактура на таза, счупени ребра и челюст, както и масивни наранявания на главата”, обясни тогава треньорът му Ройс Пукет. Лекарите още тогава са изумени от бързото възстановяване на момчето. „Когато го оперираха, му даваха 1-2 седмици в кома, но той излезе от нея още на третия ден”, щастлив е Стефан. До седмица Цецо започна да ходи и говори. Според лекарите отличната физическа подготовка на българина му е помогнала за бързото възстановяване.

„Никога не съм предполагал, че ще ми се случи такова нещо. Научих голям урок – не трябва да приемаме нещата в живота за даденост”, казва Цецо. И докато е още в болничното легло, вече реди тренировъчната си програма, с която да спечели третата, а след това и четвъртата си щатска титла по борба. „Българите сме корави хора, не се даваме лесно”, завършва Цецо.

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
11/21/2017
Сашо, Сашка, Цанко, Александър, Александра
11/23/2017
Екатерина, Катя
11/25/2017
Стилиян
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
  Форум  
   
реклама
» ПОСЛЕДНИ СНИМКИ » ОЩЕ НОВИНИ
СНИМКИ ОТ ГОЛЕМИЯ BG КОНЦЕРТ НА МАЯ НА 11 ФЕВРУАРИ 2012
реклама
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news