» Инициатива
начало » Инициатива
сподели във  Facebook  Svejo.net 
ИЗБОРИ В МЕТРО АТЛАНТА
Ще продават алкохол и в неделя
Избирателите в Атланта и предградията масово гласуваха в подкрепа на инициативата

Скоро тези знаци в метро Атланта ще останат в историята
(11/10/11) Алкохол ще се продава в Атланта и в почти всички от градчетата предградия. Това решиха гласоподавателите във вторник според предварителните резултати, с които BG VOICE разполага. Хората масово подкрепиха инициативата, като одобрението на много места надхвърли 60, дори 80%.


Новият губернатор, републиканецът Нейтън Дийл, каза по време на предизборната си кампания, че алкохолните продажби в неделя са нещо, което хората във всеки град на щата трябва да решат сами. Общо 128 града в Джорджия имаха такава опция на бюлетината.

Освен за продажбата на спиртни напитки на много места се гласуваше за кмет, както и за т.нар. SPLOST данък. В шест каунтита на метро Атланта, както и в Декейтър и Атланта-град избирателите трябваше да решат дали да подновят за четвърти път този данък. SPLOST е допълнителен 1 цент данък продажби (sales tax). Приходите от него отиват за построяване и реконструкция на училища. Данъкът спира на всеки 5 години, ако избирателите не гласуват да го подновят.

Поне 27 града ще имат нови кметове според предварителните данни до редакционното приключване на броя. Сред тях са Алфарета, Смирна и Данууди.

Някои избиратели в метро Атланта бяха объркани, защото трябваше да гласуват на две места – на едно за кметски избори и градски въпроси и на второ за изборите в съответното каунти, където живеят.

Понеже нямаше национални избори – за президент или Конгрес, избирателната активност не беше висока. Но възможността да гласуват за продажбата на алкохол в неделя заведе повече избиратели от очакваното до стаичките за гласуване.

Догодина на този ден САЩ ще избират и президент.
Коментирай

I suppose that suodns and smells just about right.
( Jenibelle @ 2011-12-03 20:54:48 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
11/21/2017
Сашо, Сашка, Цанко, Александър, Александра
11/23/2017
Екатерина, Катя
11/25/2017
Стилиян
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
  Форум  
   
реклама
» ПОСЛЕДНИ СНИМКИ » ОЩЕ НОВИНИ
СНИМКИ ОТ ГОЛЕМИЯ BG КОНЦЕРТ НА МАЯ НА 11 ФЕВРУАРИ 2012
реклама
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news