» Дело
начало » Дело
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Избират журито в процеса за убийството на Лора

Ясен Дараков
www.BG-VOICE.com


(09/15/11) След повече от 7 години в Атланта започна делото срещу обвинения за убийството на българската студентка Лора Николова и нейния годеник Дейвид Андрю Робъртсън. Прокурори и адвокати в момента избират 12-те съдебни заседатели, които ще видят доказателствата и ще чуят свидетелските показания от двете страни и ще решат дали 33-годишният Джошуа Дракър е извършил двойното убийство.

На 5 април 2004 г. полицията намира телата на 25-годишната Лора и нейния годеник, 40-годишния Дейвид Андрю Робъртсън, в тяхната къща в предградието на Атланта – Мариета.

Двама души са арестувани малко по-късно в местен мотел - Мелиса Макрейър и Джошуа Дракър. Детайлите около престъплението са шокиращи. Джошуа се познава с Андрю (така го наричали близките му) от години, но в последните месеци проблемите му с дрогата стават по-сериозни. Непрестанно иска пари и се превръща в нежелан гост в къщата на Робъртсън. Въпреки това във фаталната вечер Джошуа, придружаван от 20-годишната Мелиса, влиза в дома на Андрю с ясното намерение да го обере. Той ги кани, като по това време Лора е в спалнята си. Тя се прибира по-рано от обикновено от работа. Момичето е била сервитьорка в „Мариета дайнер”.

 
Мелиса Макрейър и Джошуа Дракър бяха арестувани за двойното убийство
Подробните свидетелски показания за кървавото престъпление дава непълнолетната американка Мелиса, която няма представа, че приятелят й е въоръжен и възнамерява да убива. Двамата обаче знаят, че Андрю е изтеглил 30 000 долара за пътуване, а може би и за сватба в България. И тъй като Мелиса и Джошуа са прогонени от семействата си, а младата жена има и дете, но и сериозни проблеми с дрогата, решават да направят обира. Андрю става да сипе по нещо на гостите си и на път за кухнята, в гръб нестабилният Джошуа стреля. Андрю пада покосен от един-единствен куршум. Лора чува изстрел, става и вижда тялото на годеника си на пода. В пристъп на истерия се хвърля върху убиеца и той я прострелва в гърлото.

Младата жена се свлича на земята. Наркоманите претърсват къщата, намират кредитните карти на Андрю и бягат с един от неговите автомобили. След като се регистрират в мотел, решават да се върнат за още ценни вещи от дома на мъртвия Андрю и все още борещата се за живота си Лора. Така три пъти, като последния път вземат годежния пръстен с диамант от ръката на Лора и евтиния й мобилен телефон.

Тя е жива и се дави в кръвта си. Доубиват я с куршум в главата.

Семейството на Лора за пръв път ще се срещне очи в очи с обвинения за убийството на дъщеря им
“Щастливото птиче каца един път на рамото, нали? Ето, сега е кацнало”, пише Лора в едно от последните писма до родителите си. Преди по-малко от година младата жена среща Андрю по време на студентска бригада в Атланта.

Семейството на Лора ще присъства на делото и ще пристигне в Атланта до дни за началните речи на прокурора и защитника. Това ще бъде първата възможност да се видят очи в очи с мъжа, за когото полицията твърди, че е отнел живота на дъщеря им.
Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
11/21/2017
Сашо, Сашка, Цанко, Александър, Александра
11/23/2017
Екатерина, Катя
11/25/2017
Стилиян
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
  Форум  
   
реклама
» ПОСЛЕДНИ СНИМКИ » ОЩЕ НОВИНИ
СНИМКИ ОТ ГОЛЕМИЯ BG КОНЦЕРТ НА МАЯ НА 11 ФЕВРУАРИ 2012
реклама
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news