» Дело
начало » Дело
сподели във  Facebook  Svejo.net 
15 години затвор за фалшиво ID в Джорджия

Хиляди протестираха срещу новия закон на 1 юли в центъра на Атланта
(07/25/11) Всеки, който използва фалшив документ за самоличност (шофьорска книжка, карта за социално осигуряване, паспорт...), за да получи работа в Джорджия, може да бъде осъден на 15 години затвор и 250 000 долара глоба.

Престъплението е записано като “aggravated identity theft” в новия антиимиграционен закон, който влезе в сила в щата от 1 юли тази година. Под ударите на нормативния акт обаче ще попада всеки, не само нелегалните имигранти. Юристи казват, че наказанието е същото като това да те хванат с повече от 4500 кг марихуана.

Нарушители може да се окажат дори и тийнейджъри, които лъжат за възрастта си, за да получат работа. Досега за такова престъпление се даваше пробация и малка глоба.
Законът предвижда и създаването на специална комисия, наречена Immigration Enforcement Review Board, която да следи дали кметовете и другите чиновници в щата спазват изискванията на новия нормативен акт. Те могат да получат до 5000 долара глоба, ако бъдат уловени в нарушение.

Джорждия е един от шестте щата, които приеха подобни закони. Но нито един от тях - Аризона, Юта, Индиана, Алабама и Южна Каролина, няма подобна комисия.
„Това е радикално приватизиране на федерални правомощия”, коментира Чарлс Кук – един от водещите имиграционни адвокати в страната и част от правния екип, който атакува закона в съда. „Не съществуват никакви факти, които да показват, че е имало проблем, който трябва да бъде решен с подобен закон.”

В него няма никакви критерии, по които да бъдат избирани членовете на тази комисия. Те ще бъдат назначавани от губернатора, неговия заместник и председателя на Камарата на представителите.
„На мен това ми напомня на комисията на Джо МакКарти, който разследваше комунистите през 50-те години на миналия век”, коментира адвокат Кук.

Междувременно съдът блокира два от най-противоречивите текстове на закона, които предвиждаха полицаите да проверяват статута на всеки задържан или спрян по подозрение за каквото и да било нарушение и криминализирането на превозването на нелегални имигранти.
Според проучване на Pew Hispanic Center към 2009 г. в щата живеят около 425 хиляди души без документи, което е около 4,3% от населението. От тях работят 325 хиляди, което прави 6,5% от работната ръка в щата.

Новият закон изисква от бизнеса в Джорджия да използва и федералната програма E-verify, с която да проверява статуса на служителите си.
Коментирай

Новият закон изисква от бизнеса в Джорджия да използва и федералната програма E-verify, с която да проверява статуса на служителите си. Че това винаги е било в сила.
( Делиормански @ 2011-07-28 17:55:10 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
11/21/2017
Сашо, Сашка, Цанко, Александър, Александра
11/23/2017
Екатерина, Катя
11/25/2017
Стилиян
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
  Форум  
   
реклама
» ПОСЛЕДНИ СНИМКИ » ОЩЕ НОВИНИ
СНИМКИ ОТ ГОЛЕМИЯ BG КОНЦЕРТ НА МАЯ НА 11 ФЕВРУАРИ 2012
реклама
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news