» Процес
начало » Процес
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Отложиха делото за убийството на Лора в Атланта

 

Лора работела като сервитьорка Мариета Дайнер

(06/10/11) Родителите на Лора Николова ще трябва да почакат още, за да получат възмездие. 7 години след нейното убийство в предградието на Атланта – Мариета, делото срещу предполагаемия извършител беше отменено отново, този път за септември. Съдията удовлетвори желанието на защитата, която поиска още време, за да може техен експерт да се подготви за процеса.

За двойното убийство, при което бяха застреляни 25-годишната Лора и нейният приятел – 40-годишният Дейвид Робъртсън, е обвинен Джошуа Дракър. От прокуратурата искат смъртно наказание и съдията по делото очевидно е изключително внимателен и се стреми да избегне всякакви ситуации, които после може да послужат като възможност за обжалване, обясняват за BG VOICE юристи. В американското право при обжалване не може да атакуваш решението на съда, а само процесуални нарушения по време на делото и съдията не иска да дава поводи за това.

Бащата на Лора Никола Николов трябваше да пристигне във вторник в Атланта, за да проследи делото в залата, но засега е отложил пътуването си. „Все още не сме решили дали ще поискаме в съда смъртно наказание или не. Това е семейно решение, което още не сме взели”, каза за BG VOICE Никола Николов. Практика в американското право е съдията да поиска мнението на роднините на жертвата, когато се иска смъртно наказание.

От 7 години Джошуа Дракър е в затвора и според негови писма, публикувани в интернет, той също иска по-бързо приключване на съдебната сага. 32-годишният мъж твърди, че е невинен.

Той беше арестуван след полицейска акция в местен мотел заедно с Мелиса Маккреър, за която властите твърдят, че е била съучастник в двойното убийство.

Лора Николова е дошла в Атланта по студентска програма през юли 2003 г. и е решила да остане в САЩ. Две седмици преди убийството й е започнала работа като сервитьорка в „Мариета дайнер”. Колеги на Лора разказват, че връзката й с 40-годишния Дейвид била нестабилна. Робъртсън е бил осъждан два пъти по обвинения, свързани с наркотици, показвали щатските регистри.

Според прокуратурата мотив за убийството са пари, от които заподозрените имали нужда, за да задоволят наркотичната си зависимост.

  

   

  

Коментирай

Great common sense here. Wish I’d thoguht of that.
( Rosabel @ 2011-06-24 03:40:44 )
I'm out of league here. Too much brain power on daisply!
( Tilly @ 2012-12-13 01:35:16 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
11/21/2017
Сашо, Сашка, Цанко, Александър, Александра
11/23/2017
Екатерина, Катя
11/25/2017
Стилиян
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
  Форум  
   
реклама
» ПОСЛЕДНИ СНИМКИ » ОЩЕ НОВИНИ
СНИМКИ ОТ ГОЛЕМИЯ BG КОНЦЕРТ НА МАЯ НА 11 ФЕВРУАРИ 2012
реклама
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news