» Присъда
начало » Присъда
сподели във  Facebook  Svejo.net 

Две години затвор за българинът, откраднал самоличност

(01/28/11) Българинът, който 14 години живя със самоличността на отвлечено и убито дете, получи присъда от две години и един ден. Дойчин Кръстев беше арестуван в края на май миналата година в щата Орегон. Още за ареста тук ».

Кръстев се извини на семейството си за това, че е изчезнал, както и на семейството на детето - Джейсън Робърт Еванс. През ноември той се призна за виновен във паспортна измама и в кражба на самоличност при утежняващи обстоятелства.

След като излезе от федералния затвор той вероятно ще бъде депортиран, казаха адвокатите му. Според един от тях Кръстев се надявал да започне нов живот в България с американската си годеница. През август м.г. той поиска да се ожени за нея в затвора. Още по темата тук ».

Дойчин Кръстев, който е на около 37 години, е син на известно българско семейство, роден е в Съветския съюз, пристига в САЩ, за да учи. Две години живее в дома на Майкъл Хороуиц, бивш юрист от администрацията на Рейгън, който се познавал с родителите му. Завършва известна вашингтонска гимназия, но след това отпада от колежа и изчезва. Дирите му се губят, въпреки, че Хороуиц се опитва да го намери с помощта на частен детектив.

Междувременно той заживява нов живот, твърдят американските власти. През 1996 г. получава номер на социална осигуровка, използвайки рожденото свидетелство на загиналото дете. През 2002 г. получава американски паспорт. Купува имоти в Орегон и в Айдахо. Минава дори през проверка за съдимост и работи като следовател в Орегонската комисия за контрол върху алкохола.

При рутинна проверка на Държавния департамент, при която се прави сверка на издадени паспорти със смъртни актове Кръстев е арестуван, отказва първоначално да посочи истинското си име, но е разпознат по вестникарска снимка от свой познат.

Негови приятели и близки от България и от Орегон го описват като умен и трудолюбив човек, който обича да играе шах и да помага на хората.
 

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
11/21/2017
Сашо, Сашка, Цанко, Александър, Александра
11/23/2017
Екатерина, Катя
11/25/2017
Стилиян
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
  Форум  
   
реклама
» ПОСЛЕДНИ СНИМКИ » ОЩЕ НОВИНИ
СНИМКИ ОТ ГОЛЕМИЯ BG КОНЦЕРТ НА МАЯ НА 11 ФЕВРУАРИ 2012
реклама
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news