» Крими
начало » Крими
сподели във  Facebook  Svejo.net 

BG таксиметров шофьор убит във Финикс

(01/13/11) 33-годишният кюстендилец Светослав Йорданов е убит брутално в град Финикс, щата Аризона. Инцидентът е станал на 7 януари, докато Светли, който е бил таксиметров шофьор в компанията Yellow Cab Phoenix, е работел.

"Това е голяма трагедия. Знае се само, че е качил двама клиенти от летището. После тялото му е било намерено от пазач на паркинг, който видял, че двама мъже са го захвърлили извън колата. Разследващите работят по случая, но още няма резултат.” Това каза Йордан Гошев, първи братовчед на убития в САЩ Светослав Йорданов, цитиран от "24 часа". 

Около 14 часа следобед в петък пожарната и полицията, която все още търси заподозрени, отговорили на обаждане за безжизнено тяло на  29-о авеню в северната част на Финикс. Охранител казал на полицаите, че е видял клиента на таксито да измъква тялото от колата към алеята зад свободна бизнес сграда и след това избягал. Когато пристигнали, ченгетата констатирали смъртта на българина.

По тялото му е имало и следи от насилие. Мъжът е бил прострелян в сънната артерия. Колата на Светослав, с която офейкал убиецът, е намерена рано сутринта в събота. Според очевидци сънародникът ни е качил двама пътници от летището в града. Основната версия за убийството е обир, защото липсват документи, кредитни карти и ключове от семейното жилище на жертвата, съобщават и от пресцентъра на МВР.

Светослав емигрирал в САЩ през 2006 г. със зелена карта. Преди да замине, е бил футболист, завършил е спортното училище в Кюстендил. Съученик е с футболиста Илиян Стоянов-Коловати, който е и негов кум.

Семейството му отишло в САЩ, защото не можело да се справя в България. "Там се бяха устроили добре. Теглиха кредит и успяха дори да си купят къща. Сега обаче жена му е в шок. Чака момиченце, което никога няма да види баща си. Синът му пък знае само, че татко му е на небето", разказва Йордан.

В Кюстендил от роднините на убития живеят само родителите му, пенсионери. Брат му Андрей също е емигрирал.

Тялото на убития кюстендилец ще бъде кремирано след приключване на аутопсията. През лятото урната с праха му ще бъде транспортирана в България. Светли е познат като много добро и тихо момче. Бил един от най-добрите футболисти в областта. Емигрирал в САЩ със съпругата си Петя, която е бременна в деветия месец и очаква момиченце през февруари, и 5-годишния им син Адриан през 2006 г.

Българската общност във Финикс събира средства за подпомогне семейството на сънародника ни.

  

Коментирай

Лека му пръст....
( Людо @ 2011-01-14 12:38:18 )
Leka mu prast...
( M @ 2011-10-19 09:29:00 )
Hot damn, looking prttey useful buddy.
( Rafael @ 2012-04-27 00:59:23 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
11/21/2017
Сашо, Сашка, Цанко, Александър, Александра
11/23/2017
Екатерина, Катя
11/25/2017
Стилиян
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
  Форум  
   
реклама
» ПОСЛЕДНИ СНИМКИ » ОЩЕ НОВИНИ
СНИМКИ ОТ ГОЛЕМИЯ BG КОНЦЕРТ НА МАЯ НА 11 ФЕВРУАРИ 2012
реклама
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news