» Репортаж
начало » Репортаж
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Приказно коледно парти на българското училище в Атланта

ВИДЕО

(01/03/11) Децата в българското училище в Атланта отбелязаха един от най-светлите за православните християни празник Коледа с пищно тържество. Красиви и талантливи българчета изпълниха с радост сърцата на родители и гости и заслужиха подаръците на дядо Коледа, който беше скъп гост на тържеството.

Учениците пресъздадоха старите български обичаи по посрещане на Коледа, превъплатиха се в любими приказни герои, танцуваха, пяха, рецитираха. "Модерна музика и фолклорен стил - опитахме се от всичко по малко да присъства в сценария.За съжаление времето за подготовка беше кратко, но децата се постараха доста," сподели за bg-atlanta.com директорът на училището Силвия Чифудова.

Родителите се включиха активно в организацията на събитието, а жестът на Дончо Донев трогна българските сърца с предоставените месни деликатеси собствено производство специално за тържеството.

От училището изказват благодарност още на сем. Лили и Георги З апрянови и сем. Георги и Нора Павлови, на сем. Меги и Мариян Стоянови,сем. Червенкови, сем. Мръвкарови, сем. Стоянови, сем. Славови, сем. Чекетс, сем. Милеви и всички оказали съдействие в организацията на тържеството, както и на преподавателите Жулиета Иванов,Елена Костова ,Величка Георгиева. Със събраните средства от дарения ще се закупи LCD монитор за училището.

Коледна ваканция за малките българчета приключва на 8 януари 2011 г. когато учебните занятия ще започнат отново.  
 

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
11/21/2017
Сашо, Сашка, Цанко, Александър, Александра
11/23/2017
Екатерина, Катя
11/25/2017
Стилиян
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
  Форум  
   
реклама
» ПОСЛЕДНИ СНИМКИ » ОЩЕ НОВИНИ
СНИМКИ ОТ ГОЛЕМИЯ BG КОНЦЕРТ НА МАЯ НА 11 ФЕВРУАРИ 2012
реклама
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news