» Да помогнем
начало » Да помогнем
сподели във  Facebook  Svejo.net 

Български самбист парализиран, държавата нехае

(11/15/10) Многократният шампион на страната по самбо и петкратен първенец по джудо Георги Огнянов беше сполетян от жестока трагедия. Той остана парализиран от врата надолу, след тежък инцидент на световното студентско първенство по самбо в Чехия, съобщава БНР. Огнянов, който бе в Прага като студент на НСА, пострада, след като падна на глава по време на схватка.

Огнянов е откаран в болницата "Винохарди", където лекарите предвиждат много сложно възстановяване. Огнянов е със счупен 5-и и спукан 6-и шиен прешлен, има и усложнения.  Лечението на българския шампион ще продължи няколко месеца, но държавата нехае, според неговите роднини.

Родителите на самбиста откриха и сметка на името на Огнянов:

ОББ
IBAN (сметка): BG 96UBBS 80021027781430
BIC (SWIFT) CODE: UBBS BGSF
Мария Огнянова

Ако имате желание да помогнете, може да се свържете и с Крум Крумов - републикански вицешампион по самбо от 2005 г, който от години живее в Атланта. Неговият телефон е (404) 538 1625. Съотборниците на Огнянов направиха и специална фейсбук група в негова подкрепа - може да я видите тук.

Според родителите му вина за тежкото състояние на Огнянов има и ръководството на НСА: "Потресени сме от бездействието на отделни хора и институции. С Георги имаше хора от НСА, които са го оставили независимо от случилото се. При него е приятелката му Десислава, която също е студентка в НСА. Искахме да говорим с ректора Лъчезар Димитров, но станахме свидетели на скандалното поведение на секретарката му. В крайна сметка ни прие зам.-ректорът Пенчо Гешев, който обаче не бе запознат със случая", заяви майката на Георги Мария.Коментирай

Здравейте, имам подобен случай в Бургас.На 27 ноември в Ямбол на държавен турнир за хора с увреждания по вдигане на тежести състезател на СК\" Делфин и\" участва в състезанието без застраховка и предсъстезателен преглед, а с медицинска бележка от личният лекар. При условие, че вдигането е на лежанка с двама, които го пазят да не я изтърве и щангата да го премаже, той си жертва ръката и е счупена костта на две. Спортният клуб предложи да вземе пари на заем за операцията, а Българската Параолимпийска Асоциация каза, че сгрешили, но нали са се бръкнали 50лв. в джоба да го предвижат с кола до Бургас. Пуснал е писмо до Министъра на спорта и чака отговор. Смятаме, че е време да се уведоми и премиера, защото едва ли това ще бъдат последните случаи. Може би е време за цялостна и радикална промяна и в закона, който и на скоро го промениха и в който отново не присъства глава защита на треньори и състезатели, а и в цялата организация на спорта. А за ректора на НСА и ръководството коментара е излишен.Може би е време да се чуе гласа на спортисти и треньори, а не на чиновници и администратори.
( Веселина Станкова @ 2010-12-01 06:45:25 )
When you think about it, that's got to be the right asewnr.
( Petra @ 2012-03-17 23:15:59 )
ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
11/21/2017
Сашо, Сашка, Цанко, Александър, Александра
11/23/2017
Екатерина, Катя
11/25/2017
Стилиян
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
  Форум  
   
реклама
» ПОСЛЕДНИ СНИМКИ » ОЩЕ НОВИНИ
СНИМКИ ОТ ГОЛЕМИЯ BG КОНЦЕРТ НА МАЯ НА 11 ФЕВРУАРИ 2012
реклама
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news