» Трафик
начало » Трафик
сподели във  Facebook  Svejo.net 

Слагат toll лента на I-85 след "спагетите"

Така ще изглеждат знаците за новата HOT лента
(08/27/10) От другото лято трафикът по I-85 ще се движи малко по-бързо. Но това ще става само в новата, платена HOT лента. Властите в щата предвиждат въвеждането на toll система за сега съществуващата HOV лента малко след "спагетите" в Гуинет каунти. Това ще е първата щатска магистрала с toll в Джорджия.

Колко ще плащат колите? Зависи от трафика. Колкото е по-голямо задръстването, толкова по-скъпо ще струва да караме в лентата. Цените ще варират от 10 до 90 цента на миля. Това е добра новина за шофьорите, които са сами и не искат да се бутат в трафика. Но за тези, които са по двама в колата, това е лоша новина защото HOV лентата сега е безплатна за тях. Цената ще се формулира така, че да гарантира средна скорост в лентата от 45 мили в час. 

Глобите за шофьорите, които не плащат ще е от 25 до над 150 долара. Камери ще снимат номерата на нарушителите. Сензори в лентата ще следят кой плаща и кой не.

Всеки шофьор, който иска да ползва новата лента, ще трябва да се регистрира предварително и да получи Peach Pass account от the State Road and Tollway Authority. Заявления ще се приемат от пролетта на следващата година. Разрешителното ще представлява малка лепенка за предното стъкло.

Инсталирането на новите tоll системи и сензори ще започне от средата на септември. Лентата ще бъде затворена за движение от 8 РМ до 5 АМ. Проектът е тестов и няколко щата очакват резултатите от него. Освен ускоряване на трафика, щатските власти се надяват да привлекат допълнително приходи. Сметките показват, че новата лента ще донесе от 3 до 7 милиона долара през първата година и няколко пъти повече на следващата.

 

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
11/21/2017
Сашо, Сашка, Цанко, Александър, Александра
11/23/2017
Екатерина, Катя
11/25/2017
Стилиян
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
  Форум  
   
реклама
» ПОСЛЕДНИ СНИМКИ » ОЩЕ НОВИНИ
СНИМКИ ОТ ГОЛЕМИЯ BG КОНЦЕРТ НА МАЯ НА 11 ФЕВРУАРИ 2012
реклама
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news